Ontdek onze producten

blakläder reflecterende kleding

Bent u opzoek naar werkkleding? Ontdek hier welke bedrijfskleding aansluit op uw wensen. Wij leveren werkkleding die uw medewerkers optimaal comfort, een representatieve uitstraling en de beste bescherming biedt. Van Service tot aan levering; de totaaloplossing voor uw bedrijf.

Showroom afspraak maken
blakläder reflecterende kleding

Bedrijfskleding per laag

Waar hard gewerkt wordt, is goede kleding van essentieel belang. Het is belangrijk om warm en droog te blijven. Wij werken vaak vanuit het 3-lagen principe. Dit geeft u de kans om uw lichaamstemperatuur te regelen door kleding toe te voegen of te verwijderen wanneer het weer of werk dit vereist. 

 • Laag 1: Regulatie
 • Laag 2: Isolatie
 • Laag 3: Bescherming

Verder geven wij op deze pagina uitleg over:

 • Veiligheidsschoenen 
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen
 • Veiligheidskleding

Laag 1: Regulatie

Als eerste trekt u een laag aan die vooral vochtafdrijvend is, zodat u het niet koud krijgt door het vocht dat uw lichaam afgeeft. Dat is de reden dat technische onderkleding de basis (baselayer) voor het meerlagensysteem vormt. Dat bereikt u het beste met een materiaal van polyester of bamboe in combinatie met elastische vezels, zodat u volledige bewegingsvrijheid hebt. Profimex biedt producten die strak op het lichaam zitten, goed rekbaar zijn en veel bewegingsvrijheid bieden. De producten zijn vochtafdrijvend, drogen snel en zijn antibacterieel behandeld om luchtjes te voorkomen. Zodoende krijgt u een goede en aangename regulering van de lichaamstemperatuur, zelfs in warme werkomgevingen en wanneer u fysiek actief bent.

Laag 2: Isolatie

De tweede laag heeft een isolerende functie en zorgt ervoor dat transpiratievocht goed kan worden afgevoerd. Laag 2 houdt u warm houden in koude omgevingen zonder dat het belemmerend werkt voor de bewegingsvrijheid. Hoe dik deze laag moet zijn, is afhankelijk van een aantal factoren: de temperatuur en de weersomstandigheden. Het kan voldoende zijn om alleen de baselayer en een isolerende tussenlaag te dragen, bijvoorbeeld als het niet zo koud is en regen en wind geen rol spelen. Bij Profimex vindt u een grote selectie flanellen hemden, fleece kledingstukken en t-shirts die geschikt zijn als tussenlaag. 

Laag 3: Bescherming

De buitenste laag moet vooral wind- en waterdicht zijn om u te beschermen tegen de weersomstandigheden. Maar vergeet het ademend vermogen niet. Een hoog ademend vermogen is belangrijk om de warmte te kunnen vasthouden. Als vocht niet weg kan, wordt u nat en vervolgens koud. De ademende functie voert vocht van binnenuit af zodat het aan de buitenkant kan verdampen. In het assortiment van Profimex vindt u een grote selectie jacks, parka’s en jassen die ademend, winddicht en waterdicht of waterafstotend zijn. Of de buitenste laag waterdicht of waterafstotend moet zijn, is afhankelijk van de omgeving. Het verschil zit in de naden en of die getapet zijn of niet. Bij een waterafstotende jas bestaat het risico dat het water door de naden binnendringt. Onze productexperts kunnen hier te allen tijde vrijblijvend advies over geven. 

Werkschoenen

Een kwalitatief hoogwaardige veiligheidsschoen is belangrijk voor het hele lichaam. Een schoen moet flexibel en licht in gewicht zijn en zorgen voor een stevige grip op de werkvloer. Tegenwoordig zijn veiligheidsschoenen allang niet meer saai en is er een breed assortiment aan sportieve modellen die met veiligheidsklasse S5 ook voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. 

Naast sportieve modellen hebben we onder andere ook lage modellen, hoge modellen, waterdichte schoenen, schoenen met anti slip en zelfs schoenen met glitters of gouden veters! Benieuwd wat voor uw werk de meest geschikte werkschoenen zijn? In onze showroom hebben we een breed assortiment veiligheidsschoenen zodat u de schoen kunt vinden die bij u past. 

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Wie in de bouw, logistiek, transport of industrie werkt, die weet: goede persoonlijke bescherming is onmisbaar. Het dragen van de juiste beschermingsmiddelen zorg ervoor dat je beschermd bent tegen vallende voorwerpen, oogletsel, harde geluiden en uitglijden, struikelen of vallen. 

Bij Profimex vindt u een grote selectie aan Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) van de beste merken.

 • Ademhalingbescherming
 • Gehoorbescherming
 • Gelaatbescherming
 • Handbescherming
 • Hoofdbescherming
 • Oogbescherming
 • Valbeveliging

  Veiligheidskleding

  Een unieke combinatie van veiligheid, functies en comfort met zowel hi-vis als non-hi-vis producten. Antistatisch, bescherming tegen zuur en vlamvertragend. Meervoudig beschermende kleding – ook tegen incidenteel lassen en vlambogen. Bij Profimex bieden wij kleding voor ieder beroep. Dit betekent ook kleding met speciale normen. Vraag hiervoor altijd één van onze productexperts. 

  Ontvang deskundig advies in onze Showroom

  Hoge kwaliteit werkkleding met een aanbod van diverse merken. Kom langs in onze showroom voor persoonlijk en deskundig advies. Samen zorgen we voor de meest comfortabele kleding met de mooiste uitstraling en de beste bescherming

  • Persoonlijk advies op basis van uw wensen.
  • Ervaar de hoogwaardige werkkleding in het echt.
  • Ruim assortiment, voor alle lassers de beste kleding.
  Showroom afspraak maken
  Neem contact op

  Bedrijfskleding op het gebied van comfort, uitstraling en bescherming

  Profimex heeft voor elke branche passende bedrijfskleding, van beschermende werkkleding voor de bouw, stijlvolle horeca kleding tot zakelijke kleding.
  Kleding van de hoogste kwaliteit, beste comfort en mooiste uitstraling. Op zoek naar specifieke bedrijfskleding? Bekijk onze productpagina’s voor onder andere koks, beveiliging, schilders, timmermannen en chauffeurs.

  Onze collectie bestaat uit de beste merken, zoals Mascot, Tricorp, Blaklader en Dassy, in alle kleuren die u wilt. Ook kunt u uw bedrijfskleding bedrukken of borduren.
  Daarnaast bieden wij ook werkkleding voor vrouwen in verschillende maten en pasvormen, zodat al uw medewerkers er comfortabel en representatief bij lopen.

  Van pasdagen voor uw werknemers tot bestellen via ons online kleding management systeem, bij ons kunt u uitgaan van persoonlijke service, hulp en ondersteuning.
  Kom langs in onze showroom of bel voor een afspraak met onze kleding adviseurs.