Duurzaamheid

groene bomen

Duurzaam omspringen met kleding en grondstoffen is enorm belangrijk. Zo moet in 2025 20% van het textiel duurzaam of circulair geproduceerd zijn. Circulariteit en verduurzaming staan dan ook hoog bij ons in het vaandel. 

groene bomen

Duurzame bedrijfskleding

We werken uitsluitend met leveranciers die kunnen waarborgen dat de kleding in een veilige werkomgeving is gemaakt. Ook vinden wij de werkomstandigheden en arbeidsvoorwaarden van werknemers belangrijk. Veel bedrijfskleding bij Profimex voldoet aan de Oeko-Tex norm. Dit houdt in dat in het productieproces geen schadelijke stoffen worden gebruikt. 

We laten graag zien dat (bedrijfs)kleding ook duurzaam kan!

  • Koop kwaliteit, dat gaat langer mee.
  • Lever versleten kleding in zodat het kan worden hergebruikt.
  • Kies indien mogelijk voor kleding van gerecyclede of eco materialen. 

Onze groene bijdrage

De kledingindustrie

Om onze afvalproductie te verkleinen zetten wij in op circulariteit. Dit houdt in dat zoveel mogelijk grondstoffen worden hergebruikt. Wanneer u klant wordt van Profimex, ontvangt u onze 'recyclebox'. Hierin kunt u uw bedrijfskleding verzamelen. Een volle recyclebox wordt bij u opgehaald en gerecycled. Wist u dat maar liefst 92% van uw kledingstuk kan worden hergebruikt!

Trees for All

Voor iedere volle ingeleverde recyclebox planten wij een boom via Trees For All. Zo zetten we ons in voor een bosrijke wereld. Profimex draagt bij aan een project in Bolivia "Samen met inheemse bevolking en onze partner Stichting Samay gaan we bomen planten in de Boliviaanse hooglanden. Hiermee herstellen we gedegradeerd land en verbeteren we leefomstandigheden van de lokale gemeenschappen." Daarnaast plant Trees for All namens ons bomen in Nederland.

Lever samen met ons een positieve bijdrage aan het klimaat. Compenseer je CO2-uitstoot door bedrijfskleding te bestellen bij Profimex. Wij wissen onze sporen, u ook?

ISO 14001

In mei 2023 zijn onze inspanningen op het gebied van milieu beloond met een ISO-14001 certificaat. Wij zijn enorm trots met onze certificering op het gebied voor 'Aankoopbegeleiding, ontwerp & ontwikkeling, verkoop en levering van bedrijfskleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en promotionele artikelen.' Door voor Profimex te kiezen, kiest u voor een duurzame partner.

Samen naar een betere wereld

Draagt u ook uw steentje bij? Wél als u klant wordt bij Profimex. Samen werken we aan een toekomstbestendige en duurzame economie. Zo gaan wij op korte termijn al onze plastic tasjes de deur uit doen. Zij maken plaats voor 100% gerecyclede papieren verzendzakken die u na uw gebruik weer een nieuw leven kunt geven. Verder vervangen wij kartonnen koffiebekers voor glazen kopjes die medewerkers gedurende de dag kunnen hergebruiken. Heeft u nog een andere tip voor ons om duurzamer te werk te gaan? Dan staan wij daar altijd voor open!

Meer weten over de mogelijkheden van het bestellen van uw bedrijfskleding bij Profimex? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje in onze showroom in Rijssen

Ervaar ons merk

Onze kracht ligt in het leveren van kwalitatief goede producten, onze specialistische kennis, de kunst om innovatief te denken, onze logistiek en onze vooruitstrevende automatisering. Dit in het echt ervaren? Kom langs in onze showroom en ontdek of ons werk bij uw merk past.

  • Deskundig advies
  • Keuze uit A- en B-merken
  • Keuze uit borduren of bedrukken
  • Per medewerker op maat geleverd
  • Gratis  Kleding Management Systeem

Profimex biedt bedrijfskleding voor elke branche. Kies voor comfort, uitstraling en bescherming.

Profimex heeft passende bedrijfskleding voor elke branche. Van beschermende werkkleding voor de bouw, stijlvolle horecakleding tot representatieve zakelijke fashion. Als u op zoek bent naar specifieke bedrijfskleding, bekijk dan de productpagina’s voor onder andere koks, beveiligers, schilders, timmermannen(vrouwen) en chauffeurs.

Onze collectie bestaat uit een brede selectie merken zoals Mascot, Tricorp, Blåkläder, Dassy, Santino, Sixton, Greiff, Fits for Work en vele andere. 

Personaliseer uw bedrijfskleding door te bedrukken of borduren, of kies zelfs voor een custom made kledinglijn in uw eigen huisstijl. We bieden altijd de perfecte fit, ook voor dames en bij speciale maten. Op die manier voelen al uw medewerkers zich comfortabel en zien zij er representatief uit.

Bedrijfskleding bestellen is een tijdrovend proces. Met onze persoonlijke service en het online kledingmanagementsysteem nemen we u veel werk uit handen. Kom langs in onze showroom of maak een afspraak met onze kledingadviseurs.