Duurzaamheid

groene bomen

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is ontzettend belangrijk. Zo moet in 2025 20% van het textiel duurzaam of circulair geproduceerd zijn. Circulariteit en verduurzaming staan dan ook hoog bij ons in het vaandel. Ontdek wat wij doen om ons in te zetten voor een betere wereld en de toekomstige generatie!

groene bomen

Duurzame bedrijfskleding

Profimex staat al jaren voor eerlijke fabricage en duurzame bedrijfskleding. Daarom werken wij uitsluitend met leveranciers die kunnen waarborgen dat de kleding in een veilige werkomgeving is gemaakt. Ook vinden wij de werkomstandigheden en arbeidsvoorwaarden van werknemers belangrijk. Alle bedrijfskleding bij Profimex voldoet aan de Oeko-Tex norm. Dit houdt in dat in het productieproces geen schadelijke stoffen worden gebruikt. 

Onze groene bijdrage

De kledingindustrie

Ondanks onze zorgvuldige productieprocessen en duidelijke afspraken met leveranciers creëren we als bedrijf en mensheid nog steeds een enorme berg afval. Privé kleding kan worden gedoneerd aan goede doelen, maar bij bedrijfskleding is dit vaak niet het geval. Hierdoor beland veel bedrijfskleding helaas op de afvalstapel.

Maar niet bij Profimex. Om onze afvalproductie te verkleinen zetten wij in op circulariteit. Dit houdt in dat zoveel mogelijk grondstoffen worden hergebruikt. Wanneer u klant wordt van Profimex ontvangt u onze 'recyclebox'. Hierin kunt u uw bedrijfskleding verzamelen. Een volle recyclebox wordt bij u opgehaald en gerecycled. Wist u dat hiervan maar liefst 92% van uw kledingstuk kan worden hergebruikt!

Trees for All

Voor iedere volle ingeleverde recyclebox planten wij een boom in Madagaskar via Trees For All. Zo zetten we ons in voor een bosrijke wereld. In Madagaskar werkt Trees for All samen met de lokale bevolking om de unieke flora en fauna op het eiland te beschermen. Zo wordt West-Madagaskar weer gevormd tot het prachtig bos dat het was. Daarnaast biedt het project 100 dorpelingen een baan. Zo wordt niet alleen de biodiversiteit beter, maar ook het leven van de arme bevolking.

Lever samen met ons een positieve bijdrage aan het klimaat. Compenseer je CO2-uitstoot door bedrijfskleding te bestellen bij Profimex. Wij wissen onze sporen, u ook?

Samen naar een betere wereld

Draagt u ook uw steentje bij? Wél als u klant wordt bij Profimex. Wij zijn razend enthousiast, u ook? Samen werken we aan een toekomstbestendige en duurzame economie. Zo gaan wij op korte termijn al onze plastic tasjes de deur uit doen. Zij maken plaats voor 100% gerecyclede papieren verzendzakken die u na uw gebruik weer een nieuw leven kunt geven. Verder vervangen wij kartonnen koffiebekers voor glazen kopjes die medewerkers gedurende de dag kunnen hergebruiken. Heeft u nog een andere tip voor ons om duurzamer te werk te gaan? Dan staan wij daar altijd voor open!

Meer weten over de mogelijkheden van het bestellen van uw bedrijfskleding bij Profimex? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje in onze showroom in Rijssen

Ervaar ons merk

Onze kracht ligt in het leveren van kwalitatief goede producten, onze specialistische kennis, de kunst om innovatief te denken, onze logistiek en onze vooruitstrevende automatisering. Dit in het echt ervaren? Kom langs in onze showroom en ontdek of ons werk bij uw merk past.

  • Deskundig advies
  • Keuze uit A- en B-merken
  • Keuze uit borduren of bedrukken
  • Per medewerker op maat geleverd
  • Gratis  Kleding Management Systeem

Bedrijfskleding op het gebied van comfort, uitstraling en bescherming

Profimex heeft voor elke branche passende bedrijfskleding, van beschermende werkkleding voor de bouw, stijlvolle horeca kleding tot zakelijke kleding. Kleding van de hoogste kwaliteit, beste comfort en mooiste uitstraling. Op zoek naar specifieke bedrijfskleding? Bekijk onze productpagina’s voor onder andere koks, beveiliging, schilders, timmermannen en chauffeurs.

Onze collectie bestaat uit de beste merken, zoals Mascot, Tricorp, Blaklader en Dassy, in alle kleuren die u wilt. Ook kunt u uw bedrijfskleding bedrukken of borduren. Daarnaast bieden wij ook werkkleding voor vrouwen in verschillende maten en pasvormen, zodat al uw medewerkers er comfortabel en representatief bij lopen.

Van pasdagen voor uw werknemers tot bestellen via ons online kleding management systeem, bij ons kunt u uitgaan van persoonlijke service, hulp en ondersteuning. Kom langs in onze showroom of bel voor een afspraak met onze kleding adviseurs. Online orienteren? Bekijken onze sitemap voor alle informatie