Milieumanagement

ISO KLeding recyclen

In 2023 zijn onze inspanningen op het gebied van milieu beloond met een ISO-14001 certificaat. Wij zijn enorm trots met op certificering op het gebied van 'Aankoopbegeleiding, ontwerp & ontwikkeling, verkoop en levering van bedrijfskleding, persoonlijke beschermingsmiddelen en promotionele artikelen.' Door voor Profimex te kiezen, kiest u voor een duurzame partner.

ISO KLeding recyclen

Van inkoop

Al onze producten worden zorgvuldig geselecteerd op herkomst. Op eerlijke fabricage. Op een duurzaam productieproces met respect voor mensen en milieu. Profimex werkt daarom uitsluitend met leveranciers die een social compliance of MVO-statement hebben, in de meeste gevallen mét certificering. Veel van onze merken zijn daarnaast aangesloten bij de Fair Wear Foundation. Samen streven ze naar een eerlijke kledingindustrie met goede arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden voor medewerkers.

  Tot dragen

  We geloven heilig dat kwaliteit langer meegaat. Door te kiezen voor kwalitatief hoogwaardige kleding, kiest u voor een langere levensduur. Dit levert uiteindelijke lagere belasting voor het milieu en voordeel voor uw portemonnee op. Daarnaast kan kleding bij ons worden gerepareerd. Een kapotte rits of losse naad betekent daarmee niet het eind van een kledingstuk.

   Tot einde levenscyclus

   Is het kledingstuk aan het einde van zijn levensduur? Dan kunt u het bij ons inleveren voor een tweede leven. Verzamel afgeschreven kleding in de circulaire kleding en lever de volle box in bij Profimex. Een gecertificeerd bedrijf verwerkt de kleding tot grondstoffen, nagenoeg zonder restafval. Vervolgens wordt er kleding, handdoeken, dekens of een ander textielproduct van gemaakt. Hiermee reduceren we tot wel 92% van de afvalstroom!

    En een boom

    Voor iedere circulaire kledingbox die bij ons wordt ingeleverd, planten we een boom bij Trees for All. Zo compenseren we CO2-uitstoot en leveren we een positieve bijdrage aan het klimaat.

    Wat we verder doen

    • Bij het maken van offertes bieden we (ongevraagd) een duurzaam alternatief aan
    • We kunnen heel veel duurzame promotionals leveren
    • Onze plastic tassen worden uitgefaseerd
    • We springen voorzichtig om met energie
    • Plastic wordt apart ingeleverd
    • Ons oud papier gaat naar een goed doel
    • Etc. 

    Samen naar een betere wereld

    Draagt u ook uw steentje bij? Wél als u klant wordt bij Profimex. Samen werken we aan een toekomstbestendige en duurzame economie. 

    Meer weten over de mogelijkheden van het bestellen van uw bedrijfskleding bij Profimex? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje in onze showroom in Rijssen

    Kies voor comfort, uitstraling en bescherming

    Profimex heeft passende bedrijfskleding voor elke branche. Van beschermende werkkleding voor de bouw, stijlvolle horecakleding tot representatieve zakelijke fashion. Als u op zoek bent naar specifieke bedrijfskleding, bekijk dan de productpagina’s voor onder andere koks, beveiligers, schilders, timmermannen(vrouwen) en chauffeurs.

    Onze collectie bestaat uit een brede selectie merken zoals Mascot, Tricorp, Blåkläder, Dassy, Santino, Sixton, Greiff, Fits for Work en vele andere. 

    Personaliseer uw bedrijfskleding door te bedrukken of borduren, of kies zelfs voor een custom made kledinglijn in uw eigen huisstijl. We bieden altijd de perfecte fit, ook voor dames en bij speciale maten. Op die manier voelen al uw medewerkers zich comfortabel en zien zij er representatief uit.

    Bedrijfskleding bestellen is een tijdrovend proces. Met onze persoonlijke service en het online kledingmanagementsysteem nemen we u veel werk uit handen. Kom langs in onze showroom of maak een afspraak met onze kledingadviseurs.