Trends: bedrijfskleding in de horeca

Modern, modieus en comfortabel

Profimex vindt dat mooie bedrijfskleding voor de horeca onmisbaar is. Dat blijkt wel uit de Horeca & Corporate Fashion Corner die wij hebben ingericht in onze showroom. U vindt hier diverse merken - te beginnen met GREIFF, een leverancier die al jaren representatieve kleding voor onder meer de horeca maakt. Maar ook het professionele merk Chaud Devant - voor koksbuizen, koksbroeken, sloven en schorten in vele kleuren en designs - en het jonge en hippe merk Fits vindt u onze corner. Natuurlijk gaan al onze merken, en wijzelf ook, graag mee met de laatste trends. Representatieve horecakleding draagt bij aan uw uitstraling en aan de totaalbeleving van uw gasten.

Trend 1: Denim bedrijfskleding voor de horeca

Stoer, natuurlijk en verzorgd: dát is denim bedrijfskleding. Niet voor niets is dit in de horeca één van de trends. Denk aan een goede jeans met een jasje, een net denim overhemd of een denim schort. Zeker voor (eet)cafés en restaurants is denim bedrijfskleding een goede keuze. We zien dat kleding daar steeds informeler wordt, met een creatieve twist zoals een das, strikje of bretels. Denim heeft nog een belangrijk voordeel: het zit erg comfortabel. Lekker kunnen bewegen tijdens het werk is voor medewerkers, zeker in de horeca, natuurlijk even belangrijk als er verzorgd uitzien.

Trend 2: leren schorten en sloven in de horeca

Leer is van nature een stevig materiaal dat bescherming biedt tegen hitte. Het is daarnaast praktisch ondoordringbaar voor vloeistoffen. Leer is dan ook een ideale materiaalsoort voor in de horeca. En wat is er in dat geval mooier dan een leren schort? Het is stoer, robuust en ambachtelijk, maar ziet er zeker ook verzorgd uit. Leren schorten zien we daarom al veel. Gedeeltelijk vanwege de eigenschappen, maar ook vanwege de trendy uitstraling. Ook leren sloven - in verschillende lengtes - zijn een veelgezien item. Onze persoonlijke tip: kies voor een korte sloof tot net boven de knieën, dat komt vlot en fris over.

Trend 3: custom made bedrijfskleding voor de horeca

“Helemaal custom made, tot de kleur van de rits aan toe.” Een uitspraak van transportbedrijf Baan Twente. En ook werkkleding voor de horeca kunnen we volledig op maat maken. Hoe custom made eruit ziet? Helemaal zoals u dat wilt! Dat start met de kleur en het model van het kledingstuk maar gaat veel verder dan dat. Kleurgebruik in stof, zipper pullers, ritsen, u zegt het maar. Door de kleding daarnaast te bedrukken of borduren met uw logo, slogan of afbeelding(en) zorgt u voor herkenbaarheid en eenheid. Een echt visitekaartje.

Trend 4: duurzame bedrijfskleding voor horecazaken

Door voor duurzame bedrijfskleding te kiezen, draagt u bij aan een betere wereld. Kiezen voor duurzaam betekent overigens niet dat u moet inleveren op comfort, uitstraling of veiligheid. Sterker nog: sommige duurzame materialen dragen prettiger en zijn sterker dan minder duurzame alternatieven. Wilt u weten hoe Profimex omgaat met duurzaamheid? Lees dan eens onze blog Eerlijke fabricage, duurzame bedrijfskleding. Een tipje van de sluier? Wij werken uitsluitend met SA 8000-gecertificeerd leveranciers. Dit certifcaat garandeert dat de kleding in een veilige werkomgeving wordt gemaakt en dat medewerkers goede arbeidsvoorwaarden aangeboden krijgen. Geen kinderarbeid. Geen dwangarbeid. Geen discriminatie. Eerlijke lonen. En eerlijke werktijden.

Extra leestip: Bedrijfskleding trends: welke trends kunt u dit jaar (nog) verwachten? In deze blog vertellen wij u kort iets over circulaire kleding, waar Profimex zich hard voor maakt.

Uw mogelijkheden bij Profimex

Bent u na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar uw mogelijkheden voor bedrijfskleding op maat voor uw horecazaak? Neem dan gerust eens contact met ons op of bezoek onze showroom.

Bedrijfskleding op het gebied van comfort, uitstraling en bescherming

Profimex heeft voor elke branche passende bedrijfskleding, van beschermende werkkleding voor de bouw, stijlvolle horeca kleding tot zakelijke kleding.
Kleding van de hoogste kwaliteit, beste comfort en mooiste uitstraling. Op zoek naar specifieke bedrijfskleding? Bekijk onze productpagina’s voor onder andere koks, beveiliging, schilders, timmermannen en chauffeurs.

Onze collectie bestaat uit de beste merken, zoals Mascot, Tricorp, Blaklader en Dassy, in alle kleuren die u wilt. Ook kunt u uw bedrijfskleding bedrukken of borduren.
Daarnaast bieden wij ook werkkleding voor vrouwen in verschillende maten en pasvormen, zodat al uw medewerkers er comfortabel en representatief bij lopen.

Van pasdagen voor uw werknemers tot bestellen via ons online kleding management systeem, bij ons kunt u uitgaan van persoonlijke service, hulp en ondersteuning.
Kom langs in onze showroom of bel voor een afspraak met onze kleding adviseurs.

Lees hier onze andere blogs