5 tips voor een langere levensduur van bedrijfskleding

Onderhouden op de juiste manier

Voor de veiligheid van uw medewerkers is het belangrijk dat bedrijfskleding - en met name natuurlijk beschermende bedrijfskleding en veiligheidskleding - goed wordt onderhouden. Om een simpel voorbeeld te geven: vieze reflectiekleding biedt geen optimale veiligheid meer in donkere situaties. De kwaliteit en de schoonheid van de kleding is dan ook cruciaal bij het veilig kunnen uitvoeren van bepaalde werkzaamheden. Om dat te kunnen waarborgen is het belangrijk dat u als werkgever voor goede kleding zorgt, maar ook dat uw medewerkers zuinig met hun kleding omgaan. De handige tips in deze blog kunt u met uw medewerkers delen. Met deze tips kunnen zij er zelf voor zorgen dat hun bedrijfskleding en veiligheidskleding langer goed blijft. 

  • Het is belangrijk dat kleding in een schone, donkere omgeving bewaard wordt, bijvoorbeeld in een garderobekast thuis of op het werk. Teveel zonlicht kan ervoor zorgen dat bepaalde materialen verkleuren.

  • Het klinkt wellicht onlogisch, maar kleding moet niet vaker worden gewassen dan nodig. Door teveel wassen kan de kwaliteit van de materialen namelijk achteruit gaan. Soms is het simpelweg stofvrij maken of even luchten al voldoende.

  • Spuit kleding en schoenen in met de juiste beschermende spray. Zo worden ze beter beschermd tegen weersomstandigheden, vuil, vet en stof, waardoor uw medewerkers er langer van kunnen genieten.

  • Is de kleding tijdens het gebruik nat geworden? Laat het dan eerst opdrogen voordat het weggehangen wordt.

  • Geef aan dat uw medewerkers goed op de wasvoorschriften moeten letten. Op Wikipedia kunnen zij meer lezen over de verschillende was-, droog- en strijkvoorschriften die in de kleding staan.

Bedrijfskleding professioneel laten wassen, stomen of reinigen

U kunt er ook voor kiezen om alle werkkleding voor uw medewerkers professioneel te laten wassen, stomen of reinigen. Zo bent u altijd verzekerd van hygiënische, veilige en representatieve bedrijfskleding. Bij de meeste specialisten in textielreiniging wordt de kleding niet alleen gewassen, maar wordt er ook gecontroleerd of de kleding nog voldoet aan de veiligheidseisen. 

Meer informatie over het reinigen van bedrijfskleding

Wilt u meer weten over het zelf reinigen of laten reinigen van uw bedrijfskleding? Neem dan gerust contact met ons op voor goed advies.

Bedrijfskleding op het gebied van comfort, uitstraling en bescherming

Profimex heeft voor elke branche passende bedrijfskleding, van beschermende werkkleding voor de bouw, stijlvolle horeca kleding tot zakelijke kleding.
Kleding van de hoogste kwaliteit, beste comfort en mooiste uitstraling. Op zoek naar specifieke bedrijfskleding? Bekijk onze productpagina’s voor onder andere koks, beveiliging, schilders, timmermannen en chauffeurs.

Onze collectie bestaat uit de beste merken, zoals Mascot, Tricorp, Blaklader en Dassy, in alle kleuren die u wilt. Ook kunt u uw bedrijfskleding bedrukken of borduren.
Daarnaast bieden wij ook werkkleding voor vrouwen in verschillende maten en pasvormen, zodat al uw medewerkers er comfortabel en representatief bij lopen.

Van pasdagen voor uw werknemers tot bestellen via ons online kleding management systeem, bij ons kunt u uitgaan van persoonlijke service, hulp en ondersteuning.
Kom langs in onze showroom of bel voor een afspraak met onze kleding adviseurs.

Lees hier onze andere blogs