Goedkope bedrijfskleding wordt vaak duur betaald

Kwaliteit voorop

Nog (te)veel mensen kijken alleen naar de prijs wanneer ze bedrijfskleding aanschaffen, en niet naar de kosten. Bij Profimex weten we echter dat u met goedkope bedrijfskleding vaak duurder uit bent. Dat klinkt wellicht wat tegenstrijdig, maar voor ons is dit een logische gedachte. Het draait immers om total cost of ownership: wat zijn de kosten voor aanschaf, beheer, voorraad en verbruik gedurende een langere periode? In deze blog nemen wij u graag mee in onze gedachte én in onze eigen ervaring. Wij zetten de belangrijkste voordelen van kwalitatief goede (in de volksmond ‘dure’) bedrijfskleding op een rij.

1. Kwalitatief goede bedrijfskleding draagt écht bij aan uw corporate uitstraling

Uw bedrijfskleding is het visitekaartje van uw bedrijf. Overal waar uw medewerkers komen, zullen er mensen zijn die op hun kleding letten. Als die mensen vinden dat hun kleding er netjes uitziet en zij zien dat de kleding opvalt, zullen zij uw bedrijf positief herinneren. In de perceptie van de ‘kijker’ is de uitstraling van uw medewerkers namelijk een afspiegeling van de te verwachten kwaliteit van uw dienst of product. Natuurlijk is het niet per definitie zo dat goedkope bedrijfskleding er niet netjes uitziet. Kwalitatief goede - en ja, meestal wat duurdere - kleding behoudt echter langer zijn kwaliteit door niet te verkleuren of pluizen. Zo blijft het visitekaartje van uw bedrijf langer mooi en behouden.

2. Kwalitatief goede bedrijfskleding draagt bij aan het zelfvertrouwen van uw medewerkers.

Uw medewerkers voelen zich prettiger in kleding die er gaaf uitziet. Dit draagt ook enorm bij aan de motivatie van uw medewerkers. Door kleding die er zoals gezegd gaaf uitziet, willen zij zich identificeren met uw merk. In zichtbaar onderscheidende bedrijfskleding dragen zij uit dat zij trots zijn op uw merk.

3. Kwalitatief goede bedrijfskleding zit vaak prettiger

Voor uw medewerkers is het essentieel dat hun kleding comfortabel zit. Lekker kunnen bewegen tijdens het werk is even belangrijk - zo niet belangrijker - als er goed verzorgd uitzien. ‘Dure’ bedrijfskleding is vaak van net wat fijnere materialen gemaakt en er is meer op de kleine details gelet. Denk aan modelvoering en pasvorm, of die vervelende labels die jeuk veroorzaken. Daarom zit kwalitatief goede kleding prettiger. Ook hebben de duurdere merken vaak speciale pasvormen voor vrouwen. Dit maakt het draagcomfort voor vrouwen aanzienlijk hoger. 

4. Kwalitatief goede bedrijfskleding gaat vaak veel langer mee

Duurdere kleding van hoge kwaliteit gaat aanzienlijk langer mee en is dus aan het eind van de lijn duurzamer. Zo verdient u het geld dat u aan kwalitatief hoogwaardige kleding uitgeeft, snel weer terug. Uw medewerkers doen immers langer met hetzelfde setje kleren, waardoor u minder vaak in bedrijfskleding hoeft te investeren.

Goedkope bedrijfskleding

Kortom: koopt u ‘dure’ bedrijfskleding van kwaliteit, dan spendeert u uw geld wijs. Hiermee willen wij overigens niet zeggen dat Profimex uitsluitend ‘dure’ kleding in het assortiment heeft. Soms is de aard van de werkzaamheden zo dat uw medewerkers hun kleding meer ‘versmeren’ dan verslijten. In dat geval kijken we juist wél naar goedkope bedrijfskleding. Wilt u weten welke bedrijfskleding het beste bij uw organisatie past? Kom langs in onze showroom, wij denken graag met u mee!

Bedrijfskleding op het gebied van comfort, uitstraling en bescherming

Profimex heeft voor elke branche passende bedrijfskleding, van beschermende werkkleding voor de bouw, stijlvolle horeca kleding tot zakelijke kleding.
Kleding van de hoogste kwaliteit, beste comfort en mooiste uitstraling. Op zoek naar specifieke bedrijfskleding? Bekijk onze productpagina’s voor onder andere koks, beveiliging, schilders, timmermannen en chauffeurs.

Onze collectie bestaat uit de beste merken, zoals Mascot, Tricorp, Blaklader en Dassy, in alle kleuren die u wilt. Ook kunt u uw bedrijfskleding bedrukken of borduren.
Daarnaast bieden wij ook werkkleding voor vrouwen in verschillende maten en pasvormen, zodat al uw medewerkers er comfortabel en representatief bij lopen.

Van pasdagen voor uw werknemers tot bestellen via ons online kleding management systeem, bij ons kunt u uitgaan van persoonlijke service, hulp en ondersteuning.
Kom langs in onze showroom of bel voor een afspraak met onze kleding adviseurs.

Lees hier onze andere blogs