Tel. (0548) 544 815
  • (0548) 544 815

Goedkope bedrijfskleding wordt vaak duur betaald

Nog (te)veel mensen kijken alleen naar de prijs wanneer ze bedrijfskleding aanschaffen, en niet naar de kosten. Bij Profimex weten we echter dat u met goedkope bedrijfskleding vaak duurder uit bent. Dat klinkt wellicht wat tegenstrijdig, maar voor ons is dit een logische gedachte. Het draait immers om total cost of ownership: wat zijn de kosten voor aanschaf, beheer, voorraad en verbruik gedurende een langere periode? In deze blog nemen wij u graag mee in onze gedachte én in onze eigen ervaring. Wij zetten de belangrijkste voordelen van kwalitatief goede (in de volksmond ‘dure’) bedrijfskleding op een rij.

1. Kwalitatief goede bedrijfskleding draagt écht bij aan uw corporate uitstraling
Uw bedrijfskleding is het visitekaartje van uw bedrijf. Overal waar uw medewerkers komen, zullen er mensen zijn die op hun kleding letten. Als die mensen vinden dat hun kleding er netjes uitziet en zij zien dat de kleding opvalt, zullen zij uw bedrijf positief herinneren. In de perceptie van de ‘kijker’ is de uitstraling van uw medewerkers namelijk een afspiegeling van de te verwachten kwaliteit van uw dienst of product. Natuurlijk is het niet per definitie zo dat goedkope bedrijfskleding er niet netjes uitziet. Kwalitatief goede - en ja, meestal wat duurdere - kleding behoudt echter langer zijn kwaliteit door niet te verkleuren of pluizen. Zo blijft het visitekaartje van uw bedrijf langer mooi en behouden.

2. Kwalitatief goede bedrijfskleding draagt bij aan het zelfvertrouwen van uw medewerkers.
Uw medewerkers voelen zich prettiger in kleding die er gaaf uitziet. Dit draagt ook enorm bij aan de motivatie van uw medewerkers. Door kleding die er zoals gezegd gaaf uitziet, willen zij zich identificeren met uw merk. In zichtbaar onderscheidende bedrijfskleding dragen zij uit dat zij trots zijn op uw merk.

3. Kwalitatief goede bedrijfskleding zit vaak prettiger
Voor uw medewerkers is het essentieel dat hun kleding comfortabel zit. Lekker kunnen bewegen tijdens het werk is even belangrijk - zo niet belangrijker - als er goed verzorgd uitzien. ‘Dure’ bedrijfskleding is vaak van net wat fijnere materialen gemaakt en er is meer op de kleine details gelet. Denk aan modelvoering en pasvorm, of die vervelende labels die jeuk veroorzaken. Daarom zit kwalitatief goede kleding prettiger.

4. Kwalitatief goede bedrijfskleding gaat vaak veel langer mee
‘Dure’ kleding van een hoge kwaliteit gaat aanzienlijk langer mee en is dus zeer duurzaam. Zo verdient u het geld dat u aan kwalitatief hoogwaardige kleding uitgeeft, snel weer terug. Uw medewerkers doen immers langer met hetzelfde setje kleren, waardoor u minder vaak in bedrijfskleding hoeft te investeren.

Goedkope bedrijfskleding

Kortom: koopt u ‘dure’ bedrijfskleding van kwaliteit, dan spendeert u uw geld wijs. Hiermee willen wij overigens niet zeggen dat Profimex uitsluitend ‘dure’ kleding in het assortiment heeft. Soms is de aard van de werkzaamheden zo dat uw medewerkers hun kleding meer ‘versmeren’ dan verslijten. In dat geval kijken we juist wél naar goedkope bedrijfskleding. Wilt u weten welke bedrijfskleding het beste bij uw organisatie past? Kom langs in onze showroom, wij denken graag met u mee!

Onderwerpen
Deel dit bericht op uw favoriete social media!
Laat hier uw bericht achter...