Waarom goede werkschoenen écht onmisbaar zijn

Onmisbaar

Werkschoenen met voldoende steun voor voetzolen en enkels kunnen lichamelijke klachten als bijvoorbeeld zere voeten, versleten knieën en rugproblemen voorkomen. Werkschoenen zijn dan ook de basis van een goede werkhouding. En zo kunnen wij nog zes redenen opsommen waarom goede werkschoenen écht onmisbaar zijn.

Redenen voor goede werkschoenen

1. Goede werkschoenen voorkomen blessures en verzuim

Vallende messen of ander gereedschap, opspattende vonken, metaalspetters: een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Het is bekend dat ongevallen waarbij voeten geblesseerd raken snel tot verzuim leiden. Goede werkschoenen kunnen blessures en dus verzuim voorkomen. Om terug te komen op de genoemde voorbeelden: bij voorkeur beschermen uw schoenen minimaal tot boven de achillespees en zijn ze voorzien van een snelsluiting. Er zijn ook werklaarzen op de markt die zelfs uw gehele onderbenen beschermen én werkschoenen die extra bescherming bieden tegen snijden met een handkettingzaag.

2. Werkschoenen beschermen de voetzolen

Stevige werkschoenen met bijvoorbeeld een stalen tussenzool beschermen voeten tegen scherpe en hete voorwerpen op de grond.

3. Voeten worden beschermd tegen vallende objecten

Werkschoenen met een stalen, kunststof of aluminium beschermneus beschermen de tenen tegen vallende objecten, denk aan (zwaar) gereedschap. Een extra tip voor professionals die veel op hun knieën moeten zitten: vergeet ook de overneus, ook wel de kruipneus niet. De neuzen van uw werkschoenen slijten namelijk veel sneller dan bij professionals die niet vaak op hun knieën werken. 

4. Werkschoenen voorkomen uitglijden

Op gladde of natte vloeren zijn extra slipvaste werkschoenen een absolute must. Ze voorkomen dat u uitglijdt en een vervelende val maakt.

5. Werkschoenen bieden houvast bij klimmen

Voor professionals die vaak op stijgers, ladders en daken moeten klimmen bieden lage werkschoenen met een slipvaste zool een uitkomst. Goede werkschoenen bieden in deze situaties houvast en grip.

6. Goede werkschoenen houden de voeten op de juiste temperatuur

Bij zowel erg warme als zeer koude werkomstandigheden kunnen de juiste werkschoenen ervoor zorgen dat de voeten op temperatuur blijven. In warme werkomstandigheden kunnen uw voeten nat worden van het zweet. Natte voeten zijn extra gevoelig voor blaren: erg vervelend wanneer u de hele dag moet staan. Daarom zijn er werkschoenen verkrijgbaar met een waterdicht membraan, een ademende voering of een volledig leren binnenkant. Deze schoenen voorkomen zweetvoeten en zorgen voor voldoende ventilatie. Voor (zeer) koud werkomstandigheden zijn er werkschoenen met een voering van bont of wol, maar ook koude-isolerende werklaarzen verkrijgbaar.

Problemen met werkschoenen

Uit onderzoek van Arbo Online blijkt dat circa vijftien procent van de werknemers problemen heeft met zijn of haar werkschoenen. Het gaat dan vooral om pasvormenproblemen, lichaamsgerelateerde problemen en psychologische bezwaren. Het belang van goed en passend schoeisel wordt dan ook nog te vaak onderschat.

Advies over werkschoenen

Wij weten uit eigen ervaring dat niet iedereen de kennis in huis heeft om te beoordelen of een bepaalde werkschoen voldoet aan de geldende veiligheidseisen en of die schoen daarnaast de gewenste functionaliteit heeft. Wilt u geholpen worden bij het vinden van werkschoenen die perfect bij u passen op het gebied van functionaliteit, veiligheid, comfort én design? Kom langs in onze showroom en laat u adviseren door één van onze adviseurs. 

Bedrijfskleding op het gebied van comfort, uitstraling en bescherming

Profimex heeft voor elke branche passende bedrijfskleding, van beschermende werkkleding voor de bouw, stijlvolle horeca kleding tot zakelijke kleding.
Kleding van de hoogste kwaliteit, beste comfort en mooiste uitstraling. Op zoek naar specifieke bedrijfskleding? Bekijk onze productpagina’s voor onder andere koks, beveiliging, schilders, timmermannen en chauffeurs.

Onze collectie bestaat uit de beste merken, zoals Mascot, Tricorp, Blaklader en Dassy, in alle kleuren die u wilt. Ook kunt u uw bedrijfskleding bedrukken of borduren.
Daarnaast bieden wij ook werkkleding voor vrouwen in verschillende maten en pasvormen, zodat al uw medewerkers er comfortabel en representatief bij lopen.

Van pasdagen voor uw werknemers tot bestellen via ons online kleding management systeem, bij ons kunt u uitgaan van persoonlijke service, hulp en ondersteuning.
Kom langs in onze showroom of bel voor een afspraak met onze kleding adviseurs.

Lees hier onze andere blogs