Waarom goede werkschoenen écht onmisbaar zijn

Onmisbaar bij blessures en tegen verzuim

Werkschoenen vormen de basis van een goede werkhouding. Schoenen met voldoende steun voor voetzolen en enkels, kunnen lichamelijke klachten als zere voeten, versleten knieën en rugproblemen helpen voorkomen. Het is bekend dat ongevallen waarbij voeten geblesseerd raken, snel tot verzuim leiden. Goede werkschoenen kunnen dat voorkomen. Daarnaast kunnen we nog zes redenen opnoemen waarom goede werkschoenen écht onmisbaar zijn.

Zes redenen waarom goede werkschoenen belangrijk zijn

1. Goede werkschoenen beschermen enkels en voeten

Vallende messen of ander vallend gereedschap, opspattende vonken, metaalspetters: een ongeluk zit vaak in een klein hoekje. Voorkom nare gevolgen met de juiste schoen. Bij voorkeur beschermen de schoenen de voeten en enkel minimaal tot boven de achillespees en zijn ze voorzien van een snelsluiting. Er zijn ook werklaarzen die zelfs het hele onderbeen beschermen én werkschoenen die extra bescherming bieden tegen snijden met een handkettingzaag.

2. Werkschoenen beschermen de voetzolen

Stevige werkschoenen met bijvoorbeeld een stalen tussenzool beschermen voeten tegen scherpe en hete voorwerpen op de grond.

3. Voeten worden beschermd tegen vallende objecten

Werkschoenen met een stalen, kunststof of aluminium beschermneus, beschermen de tenen tegen vallende objecten. Denk aan (zwaar) gereedschap of andere zware objecten. Een extra tip voor professionals die veel op hun knieën moeten zitten: let erop dat de schoenen een overneus, ook wel kruipneus, hebben. De neuzen van uw schoenen slijten namelijk sneller. De overneus is feitelijk de rubberzool die doorloopt over de neus van de schoen. Dit biedt extra bescherming aan het leer waardoor het leer langer mooi blijft en de schoenen langer mee gaan. 

4. Werkschoenen voorkomen uitglijden

Op gladde of natte vloeren zijn extra slipvaste werkschoenen een absolute must. Ze voorkomen dat je uitglijdt en een vervelende val maakt.

5. Werkschoenen bieden houvast bij klimmen

Voor professionals die vaak op stijgers, ladders en daken moeten klimmen bieden lage werkschoenen met een slipvaste zool uitkomst. Goede werkschoenen bieden in deze situaties houvast en grip.

6. Goede werkschoenen houden de voeten op de juiste temperatuur

Bij zowel erg warme als zeer koude werkomstandigheden kunnen de juiste werkschoenen ervoor zorgen dat de voeten op temperatuur blijven. In warme werkomstandigheden kunnen de voeten nat worden van het zweet. Natte voeten zijn extra gevoelig voor blaren: erg vervelend wanneer je de hele dag moet staan. Daarom zijn er werkschoenen verkrijgbaar met een waterdicht membraan, een ademende voering of een volledig leren binnenkant. Deze schoenen voorkomen zweetvoeten en zorgen voor voldoende ventilatie. Voor (zeer) koude werkomstandigheden zijn er werkschoenen met een voering van bont of wol, maar ook koude-isolerende werklaarzen verkrijgbaar.

Problemen met werkschoenen

Uit onderzoek van Arbo Online blijkt dat circa vijftien procent van de werknemers problemen heeft met zijn of haar werkschoenen. Het gaat dan vooral om pasvormproblemen, lichaamsgerelateerde problemen en psychologische bezwaren. Het belang van goed en passend schoeisel wordt dan ook nog te vaak onderschat.

Advies over werkschoenen

Onze schoenspecialisten zijn volledig op de hoogte van de geldende veiligheidseisen. Daarnaast hebben zij de kennis om te beoordelen of de schoen de gewenste functionaliteit heeft. Wilt u geholpen worden bij het vinden van werkschoenen die perfect bij u passen op het gebied van functionaliteit, veiligheid, comfort én design? Kom langs in onze showroom en laat u adviseren door één van onze adviseurs. 

Bedrijfskleding op het gebied van comfort, uitstraling en bescherming

Profimex heeft voor elke branche passende bedrijfskleding, van beschermende werkkleding voor de bouw, stijlvolle horeca kleding tot zakelijke kleding.
Kleding van de hoogste kwaliteit, beste comfort en mooiste uitstraling. Op zoek naar specifieke bedrijfskleding? Bekijk onze productpagina’s voor onder andere koks, beveiliging, schilders, timmermannen en chauffeurs.

Onze collectie bestaat uit de beste merken, zoals Mascot, Tricorp, Blaklader en Dassy, in alle kleuren die u wilt. Ook kunt u uw bedrijfskleding bedrukken of borduren.
Daarnaast bieden wij ook werkkleding voor vrouwen in verschillende maten en pasvormen, zodat al uw medewerkers er comfortabel en representatief bij lopen.

Van pasdagen voor uw werknemers tot bestellen via ons online kleding management systeem, bij ons kunt u uitgaan van persoonlijke service, hulp en ondersteuning.
Kom langs in onze showroom of bel voor een afspraak met onze kleding adviseurs.

Lees hier onze andere blogs