Eerlijke fabricage, duurzame bedrijfskleding

Maatschappelijk verantwoord

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO): u leest en hoort er vaak over. Voor Profimex is dit geen loze term. Iedereen kent wel de verhalen over bekende kledingmerken die niet transparant zijn over waar en hoe hun kleding wordt geproduceerd. En als een bedrijf de simpele vraag wie zijn kleding maakt niet kan beantwoorden, heeft u als koper geen idee of u meebetaalt aan uitbuiting, schending van mensenrechten en milieuvervuiling. Daarom werken wij met bedrijven met een SA 8000-certificaat (of een vergelijkbaar kwaliteitsmanagementsysteem). In deze blog vertellen wij u er graag meer over.

Wat is SA 8000?

Als één van Nederlands snelst groeiende leveranciers van werkkleding is het belangrijk dat wij maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus nemen. Vandaar ook onze keuze om alleen met SA 8000-gecertificeerde bedrijven (of vergelijkbaar) te werken. SA 8000 is een certificering gebaseerd op internationale normen voor de werkomgeving zoals die zijn vastgelegd in de conventies van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en het VN-verdrag inzake de Rechten van het Kind. Een SA 8000-gecertificeerd bedrijf garandeert dat de kleding in een veilige werkomgeving wordt gemaakt en dat hun medewerkers goede arbeidsvoorwaarden aangeboden krijgen. Geen kinderarbeid. Geen dwangarbeid. Geen discriminatie. Eerlijke lonen. En eerlijke werktijden.

SA 8000, voor ‘schone’ bedrijfskleding

Waarom is dit zo belangrijk? Simpel. Wereldwijd heeft iedereen recht op gezond en veilig werk voor een aanvaardbaar salaris. Maar net als onze dagelijkse kleding wordt ook bedrijfskleding met name in lagelonenlanden gemaakt. Het bekende merk MASCOT, één van de bedrijven waar wij veel mee samenwerken, heeft bijvoorbeeld fabrieken in landen als Vietnam en Laos. En in dit soort landen gelden helaas nog steeds andere standaarden dan in Europa, of Nederland. Het SA 8000-certficaat - en vergelijkbare kwaliteitsmanagementsystemen - voorkomt dat in die fabrieken misstanden plaatsvinden en garandeert de productie van ‘schone’ bedrijfskleding.

Uw voordeel: eerlijke fabricage, duurzame bedrijfskleding

Die ‘schone’ bedrijfskleding heeft uiteraard niet alleen voor ons voordelen. Doordat wij de juiste bedrijfskleding inkopen, draagt ook u een steentje bij aan het verbeteren van de situatie in de kledingbranche.

Bedrijfskleding op het gebied van comfort, uitstraling en bescherming

Profimex heeft voor elke branche passende bedrijfskleding, van beschermende werkkleding voor de bouw, stijlvolle horeca kleding tot zakelijke kleding.
Kleding van de hoogste kwaliteit, beste comfort en mooiste uitstraling. Op zoek naar specifieke bedrijfskleding? Bekijk onze productpagina’s voor onder andere koks, beveiliging, schilders, timmermannen en chauffeurs.

Onze collectie bestaat uit de beste merken, zoals Mascot, Tricorp, Blaklader en Dassy, in alle kleuren die u wilt. Ook kunt u uw bedrijfskleding bedrukken of borduren.
Daarnaast bieden wij ook werkkleding voor vrouwen in verschillende maten en pasvormen, zodat al uw medewerkers er comfortabel en representatief bij lopen.

Van pasdagen voor uw werknemers tot bestellen via ons online kleding management systeem, bij ons kunt u uitgaan van persoonlijke service, hulp en ondersteuning.
Kom langs in onze showroom of bel voor een afspraak met onze kleding adviseurs.

Lees hier onze andere blogs