Tel. (0548) 544 815
  • (0548) 544 815

Eerlijke fabricage, duurzame bedrijfskleding

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO): u leest en hoort er vaak over. Voor Profimex is dit geen loze term. Iedereen kent wel de verhalen over bekende kledingmerken die niet transparant zijn over waar en hoe hun kleding wordt geproduceerd. En als een bedrijf de simpele vraag wie zijn kleding maakt niet kan beantwoorden, heeft u als koper geen idee of u meebetaalt aan uitbuiting, schending van mensenrechten en milieuvervuiling. Daarom werken wij met bedrijven met een SA 8000-certificaat (of een vergelijkbaar kwaliteitsmanagementsysteem). In deze blog vertellen wij u er graag meer over.

Wat is SA 8000?

Als één van Nederlands snelst groeiende leveranciers van werkkleding is het belangrijk dat wij maatschappelijk verantwoord ondernemen serieus nemen. Vandaar ook onze keuze om alleen met SA 8000-gecertificeerde bedrijven (of vergelijkbaar) te werken. SA 8000 is een certificering gebaseerd op internationale normen voor de werkomgeving zoals die zijn vastgelegd in de conventies van de Internationale Arbeidsorganisatie (IAO), de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens en het VN-verdrag inzake de Rechten van het Kind. Een SA 8000-gecertificeerd bedrijf garandeert dat de kleding in een veilige werkomgeving wordt gemaakt en dat hun medewerkers goede arbeidsvoorwaarden aangeboden krijgen. Geen kinderarbeid. Geen dwangarbeid. Geen discriminatie. Eerlijke lonen. En eerlijke werktijden.

SA 8000, voor ‘schone’ bedrijfskleding

Waarom is dit zo belangrijk? Simpel. Wereldwijd heeft iedereen recht op gezond en veilig werk voor een aanvaardbaar salaris. Maar net als onze dagelijkse kleding wordt ook bedrijfskleding met name in lagelonenlanden gemaakt. Het bekende merk MASCOT, één van de bedrijven waar wij veel mee samenwerken, heeft bijvoorbeeld fabrieken in landen als Vietnam en Laos. En in dit soort landen gelden helaas nog steeds andere standaarden dan in Europa, of Nederland. Het SA 8000-certficaat - en vergelijkbare kwaliteitsmanagementsystemen - voorkomt dat in die fabrieken misstanden plaatsvinden en garandeert de productie van ‘schone’ bedrijfskleding.

Uw voordeel: eerlijke fabricage, duurzame bedrijfskleding

Die ‘schone’ bedrijfskleding heeft uiteraard niet alleen voor ons voordelen. Doordat wij de juiste bedrijfskleding inkopen, draagt ook u een steentje bij aan het verbeteren van de situatie in de kledingbranche.

Onderwerpen
Deel dit bericht op uw favoriete social media!
Laat hier uw bericht achter...