Bedrijfskleding wassen of reinigen: Waar moet ik op letten?

Meer dan een wasje

Het wassen van werkkleding lijkt makkelijk, maar het is meer dan enkel een wasje draaien. Zo is het bij bepaalde kleding van belang dat de kleding voorzichtig gewassen wordt, om zo de kwaliteit van de werkkleding te behouden. 

Temperatuur

Heeft u vlekken in uw werkkleding gekregen na bepaalde werkzaamheden en wil je er zeker van zijn dat je ze op de juiste manier behandelt? Wanneer u wilt weten op hoeveel graden u de werkkleding moet wassen, verwijzen wij u naar het label in de desbetreffende werkkleding. We hebben een lijst gemaakt hoe u verschillende vlekken in werkkleding kunt behandelen: 

Wassymbolen

Als u ervoor wilt zorgen dat werkkleding zo lang mogelijk meegaat, is het verstandig om rekening te houden met de wasvoorschriften. Vaak staat er in de labels van de werkkleding hoe het kledingstuk gewassen moet worden. Ook staan er vaak symbolen in die aangeven wat er met de kleding moet gebeuren. Hierbij een overzicht van een aantal symbolen met betekenis: 

Tips voor een optimaal wasresultaat

  • Was uw werkkleding direct na het dragen. Of in ieder geval zo snel mogelijk, zodat de vlekken zich niet gaan hechten aan de stof. 
  • Gebruik een goed werkende wasmachine. De mechanische werking van de machine (wassen, spoelen, centrifugeren) draagt bij aan een schonere was. Denk ook aan het onderhoud van de machine: gebruik niet te veel wasmiddel, was regelmatig op hoge temperatuur (60 graden of meer) en laat na gebruik de deur van de lege wasmachine open staan zodat schimmel geen kans krijgt.
  • Gebruik een geschikt wasmiddel; Gebruik niet teveel wasmiddel en gebruik wasmiddel dat geschikt is voor het materiaal en de kleur van de werkkleding. 
  • Was niet direct teveel kleding, maar zorg ervoor dat er een handbreedte ruimte tussen zit. Zo kan de kleding goed door het sop bewegen en de wrijving van de kleding versterkt de werking van het wasmiddel. 

Werkkleding laten wassen of reinigen?

Bent u opzoek naar een wasservice voor uw bedrijfskleding? Dan bent u bij Profimex aan het juiste adres. U kunt kledingstukken van verschillende branches bij ons laten wassen of reinigen, waardoor uw zorg uit handen wordt genomen Neem contact op met een van onze specialisten.  

Bedrijfskleding op het gebied van comfort, uitstraling en bescherming

Profimex heeft voor elke branche passende bedrijfskleding, van beschermende werkkleding voor de bouw, stijlvolle horeca kleding tot zakelijke kleding.
Kleding van de hoogste kwaliteit, beste comfort en mooiste uitstraling. Op zoek naar specifieke bedrijfskleding? Bekijk onze productpagina’s voor onder andere koks, beveiliging, schilders, timmermannen en chauffeurs.

Onze collectie bestaat uit de beste merken, zoals Mascot, Tricorp, Blaklader en Dassy, in alle kleuren die u wilt. Ook kunt u uw bedrijfskleding bedrukken of borduren.
Daarnaast bieden wij ook werkkleding voor vrouwen in verschillende maten en pasvormen, zodat al uw medewerkers er comfortabel en representatief bij lopen.

Van pasdagen voor uw werknemers tot bestellen via ons online kleding management systeem, bij ons kunt u uitgaan van persoonlijke service, hulp en ondersteuning.
Kom langs in onze showroom of bel voor een afspraak met onze kleding adviseurs.