Werkkleding voor dames

passen

Steeds meer dames kiezen voor een vak in de bouw, groen of techniek. Dat betekent dat er ook voor die branches steeds meer werkkleding voor vrouwen beschikbaar is! Een goede ontwikkeling, want de lichaamsbouw van mannen en vrouwen kan sterk van elkaar verschillen. Dat is belangrijk om rekening mee te houden bij het kiezen van bedrijfskleding. Biedt uw hele team hetzelfde comfort en dezefde representatieve uitstraling. Eenheid door dezelfde look, wel een ander model. Want 'one size does not fit all' en dat geldt zeker voor dameskleding. 

passen

Gevaarlijk

Unisekskleding gaat bijna altijd uit van de mannelijke lichaamsbouw. De pasvorm is recht en geeft weinig tot geen ruimte voor rondingen. Voor veel vrouwen herkenbaar: de broek sluit aan op de heupen maar is te groot bij de taille. Broekspijpen zijn te lang, mouwen en schouders te groot. Bij de borsten is er geen ruimte (met spanning op stof, knopen en ritsen tot gevolg). Niet comfortabel en zelfs gevaarlijk!

Te lange broekspijpen broekspijpen en mouwen kunnen blijven haken of in gereedschap terechtkomen. Als de broek te wijd is bij de taille, krijgen splinters, gevaarlijke stoffen, chemicaliën of andere materialen de kans om op de huid te belanden. En het constant omhoog hijsen van je broek werkt ook belemmerend. 

Werkkleding op bepaalde plekken innemen kan een goede oplossing lijken. Maar kledingstukken die qua pasvorm geen rekening houdt met wrijving, slijtage en ondersteuning kunnen onmogelijk het optimale comfort bieden.

Speciale pasvorm

Damesmodellen zijn over het algemeen getailleerder en ook de broeken (en rokken) houden rekening met vrouwelijke vormen. 

Om ervoor te zorgen dat iedereen zich prettig voelt in de bedrijfskleding, is het goed om te kiezen voor een dames- en herenlijn in verschillende pasvormen, stijlen en modellen. 

Dameswerkkleding:

 • Heeft een andere fit, toegepast op vrouwen
 • Is voor optimaal comfort soms van andere materialen gemaakt
 • Ook beschikbaar in zwangerschapsmodellen 

De juiste kleding zorgt ervoor dat uw medewerkers altijd goed beschermd aan het werk gaan. Goede veiligheidskleding is in veel branches een must.

Ontdek onze merken → 

  Visitekaartje

  Het effect van representatieve en fijne werkkleding wordt vaak onderschat. Voor werknemers betekent het prettig werken en een teamgevoel. Voor werkgevers zijn goedgeklede medewerkers een echt visitekaartje. 

  Bij Profimex denken we mee van A-Z. Hoe ziet de teamsamenstelling eruit? Wat zijn de eisen op het gebied van veiligheid en ergonomie? Is er kleding nodig voor verschillende temperaturen? We zorgen ervoor dat u zelf nergens meer aan hoeft te denken. Bedrijfskleding zorgeloos geregeld met een optimaal resultaat.

  Een greep uit het assortiment

  We hebben niet alleen kleding voor dames die in de bouw of techniek werken, maar ook voor alle horeca- en zorgtoppers. Of het nu gaat om werkbroeken, T-shirts, poloshirts, sweaters, fleecejassen, hoodies, jassen, werkvesten of mouwloze overalls: alle dameswerkkleding voor onder andere de onderstaande branches is bij ons te vinden.

  Onderstaand vindt u een greep uit het assortiment.

  FAQ Bedrijfskleding voor vrouwen

  Bedrijfskleding zorgt voor een professionele uitstraling, versterkt het merkimago en draagt bij aan eenheid. Kleding die speciaal is ontwikkeld voor vrouwen, is qua pasvorm optimaal geschikt voor dames. Dat zorgt ervoor dat de kleding met plezier wordt gedragen. 

  Waarom is het belangrijk om damesmodellen te kiezen?
  Welke stijlen zijn geschikt voor vrouwen?

  Heeft u een vraag of wilt u graag meer informatie?

  Kom gerust kennismaken! U kunt inspiratie opdoen in één van de grootste showrooms van Nederland. Een afspraak maken op uw eigen locatie kan ook. 

  Profimex biedt bedrijfskleding voor elke branche. Kies voor comfort, uitstraling en bescherming.

  Profimex heeft passende bedrijfskleding voor elke branche. Van beschermende werkkleding voor de bouw, stijlvolle horecakleding tot representatieve zakelijke fashion. Als u op zoek bent naar specifieke bedrijfskleding, bekijk dan de productpagina’s voor onder andere koks, beveiligers, schilders, timmermannen(vrouwen) en chauffeurs.

  Onze collectie bestaat uit een brede selectie merken zoals Mascot, Tricorp, Blåkläder, Dassy, Santino, Sixton, Greiff, Fits for Work en vele andere. 

  Personaliseer uw bedrijfskleding door te bedrukken of borduren, of kies zelfs voor een custom made kledinglijn in uw eigen huisstijl. We bieden altijd de perfecte fit, ook voor dames en bij speciale maten. Op die manier voelen al uw medewerkers zich comfortabel en zien zij er representatief uit.

  Bedrijfskleding bestellen is een tijdrovend proces. Met onze persoonlijke service en het online kledingmanagementsysteem nemen we u veel werk uit handen. Kom langs in onze showroom of maak een afspraak met onze kledingadviseurs.

  1
  Kom inspiratie opdoen

  De mogelijkheden zijn eindeloos. In kleur, model of bewerkingen. Het begint allemaal met inspiratie opdoen. En waar kan dat beter dan in een van de grootste en meest complete showrooms van Nederland. Welkom, de koffie staat klaar.

  Ontdek meer over onze showroom
  1 Inspireren
  2 Adviseren
  3 Wens tot offerte
  4 Perfect op maat
  5 Levering
  6 Duurzame samenwerking