De nieuwste trends op het gebied van werkkleding

De nieuwste trends op het gebied van werkkleding

Voor bedrijven uit alle branches is het goed om te weten welke trends er spelen op het gebied van bedrijfskleding. Daarmee lopen uw medewerkers er namelijk volgens de laatste mode bij, en als dit bij uw organisatie past is dat een goede keuze. Vandaar deze nieuwe blog, waarin we de nieuwste trends op het gebied van werkkleding uitlichten.

Trend 1: meer invloed van de fashion industrie

Eén van onze merken - Tricorp, marktleider in moderne werkkleding - voorspelt voor dat de modewereld meer en meer invloed krijgt op werkkleding. Natuurlijk staat Profimex voor kleding die perfect aansluit bij de huisstijl en uitstraling van uw organisatie, maar steeds meer organisaties gaan het komende jaar de trendkleuren uit de fashion industrie achterna. In de fashion industrie zagen we op de catwalk van fluorroze, feloranje en blauw tot neongroen en geel. Wellicht gaan we die ook in werkkleding vaker zien.

Trend 2: ruimer aanbod aan modieuze items

Ook het ruime aanbod aan pasvormen in de modewereld zien wij steeds meer terug in het assortiment werkkleding. De collecties worden steeds uitgebreider. Naast de traditionele T-shirts, polo’s en sweaters heeft u ook de keuze uit meer modieuze items, zoals chino’s en accessoires.
Daarnaast zal de keuze steeds vaker vallen op mix and match: vrijwel alle kledingstukken kunnen met elkaar gemixt worden. Voor onze fabrikanten betekent dit dat zij de kleuren van hun diverse collecties nauw op elkaar laten aansluiten. Dit is een groot voordeel voor organisaties met veel verschillende functiegroepen of verschillende disciplines. Iedereen kan namelijk in dezelfde stijl worden aangekleed.

Trend 3: casual workwear

U kunt bij Profimex uiteraard ook terecht voor corporate fashion. Een trend die daarin noemenswaardig is, is casual workwear. Bombers, overshirts en coach jackets zijn voor sommige organisaties (let op: als dit past bij de uitstraling!) een goede vervanger voor een strakke colbert of blazer. In 2019 was bovendien de smart jogger een belangrijke trend, en die trend zet zich de komende jaren door. Deze pantalon met een toevoeging van een trekkoord in de taille zorgt voor een groot draaggemak. Poloshirts en jersey basics vervangen steeds vaker het overhemd en kunnen gecombineerd worden met een casual colbert of blazer.

Trend 4: nieuwe materialen

Het traditionele katoen dat nu nog vaak voor T-shirt en polo’s wordt gebruikt, wordt steeds vaker vervangen door nieuwe materialen. Bamboe bijvoorbeeld, dat antibacteriële eigenschappen heeft die vervelende ‘luchtjes’ voorkomen. Daarmee is bamboe het perfecte materiaal voor werkkleding waarin zware werkzaamheden worden uitgevoerd. Voor een optimaal draagcomfort is kleding waarin het traditionele katoen wordt gecombineerd met bamboe ook mogelijk. Verder worden steeds vaker stretch-stoffen gebruikt. Een goede ontwikkeling, want hierdoor ontstaan betere pasvormen - zeker voor werkkleding voor dames.

Trend 5: maatschappelijk verantwoord ondernemen

Het bedrijfsleven heeft steeds meer aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Wellicht herkent u dit bij uw organisatie. MVO krijgt ook in de wereld van werkkleding steeds meer aandacht. Circulaire werkkleding is één van de trends die perfect aansluit op het creëren van meer duurzaamheid. 
Profimex staat hierin zeker niet stil. Samen met onze ketenpartners werken wij dit jaar hard aan de ontwikkeling van ons eigen circulaire systeem. Zo willen we onze klanten in de toekomst niet alleen voorzien van nieuwe kleding, maar willen wij de oude, gedragen kleding ook weer innemen, zodat de grondstoffen hergebruikt kunnen worden. Op deze manier willen wij ons steentje bijdragen aan de reductie van de CO2-uitstoot en helpen wij de ‘textielberg’ een beetje te verkleinen.

Extra leestip: deze blog over eerlijke fabricage, duurzame bedrijfskleding. Ook daarover nemen wij bij Profimex namelijk een duidelijk standpunt in

Uw mogelijkheden voor trendy werkkleding

Bent u na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar uw mogelijkheden voor trendy werkkleding? Werkkleding die aansluit bij de trends van de komende jaren? Neem contact met ons op of bezoek onze showroom

Bedrijfskleding op het gebied van comfort, uitstraling en bescherming

Profimex heeft voor elke branche passende bedrijfskleding, van beschermende werkkleding voor de bouw, stijlvolle horeca kleding tot zakelijke kleding.
Kleding van de hoogste kwaliteit, beste comfort en mooiste uitstraling. Op zoek naar specifieke bedrijfskleding? Bekijk onze productpagina’s voor onder andere koks, beveiliging, schilders, timmermannen en chauffeurs.

Onze collectie bestaat uit de beste merken, zoals Mascot, Tricorp, Blaklader en Dassy, in alle kleuren die u wilt. Ook kunt u uw bedrijfskleding bedrukken of borduren.
Daarnaast bieden wij ook werkkleding voor vrouwen in verschillende maten en pasvormen, zodat al uw medewerkers er comfortabel en representatief bij lopen.

Van pasdagen voor uw werknemers tot bestellen via ons online kleding management systeem, bij ons kunt u uitgaan van persoonlijke service, hulp en ondersteuning.
Kom langs in onze showroom of bel voor een afspraak met onze kleding adviseurs.

Lees hier onze andere blogs