Tel. (0548) 544 815
  • (0548) 544 815

5 leuke feiten over relatiegeschenken

Relatiegeschenken zijn meer dan leuke weggevers, ze zijn een manier om bij uw klanten in het geheugen te blijven. Diverse onderzoeken door de jaren heen hebben uitgewezen dat relatiegeschenken in iedere goede marketingmix een plaats verdienen. Om dit te verduidelijken, zetten we graag een paar feiten uit een onderzoek door Marketingfacts voor u op een rij:

  • Uit het onderzoek met 15.000 respondenten blijkt dat 86 procent in een jaar tijd tot 21 verschillende promotionele producten ontvangen heeft. Hiermee zijn het bereik en de attentiewaarde van deze producten 15 tot 50 procent hoger dan van TV, print media en online.

  • Het onderzoek wijst ook uit dat ontvangers positiever denken over bedrijven waarvan ze promotionele producten hebben ontvangen. 61 procent zegt aangemoedigd te worden om de producten/diensten van bedrijven waarvan ze een relatiegeschenk hebben ontvangen te bekijken.

  • Een leuk weetje: promotionele producten worden het meest op kantoor en in de keuken gebruikt. 74 procent van de ondervraagden heeft tenminste één relatiegeschenk op kantoor staan en 91 procent heeft tenminste één product in de keuken staan.

  • 83 procent van de ondervraagden ontvangt graag promotionele producten en 48 procent wil zelfs vaker een geschenk ontvangen. 76 procent van de ondervraagden houdt het geschenk zelf, 45 procent geeft het aan een collega, 16 procent geeft het aan een familielid en slechts 10 procent gooit het weg.

  • 85 procent van de ontvangers kan benoemen van welk bedrijf ze het promotionele product hebben gekregen, 75 procent herinnert de boodschap en 50,7 procent onderneemt actie.

Advies over relatiegeschenken

Kortom: mensen houden van promotieartikelen. Een ludieke, op uw doelgroep toegespitste campagne zal dus vrijwel altijd zijn vruchten afwerpen. Profimex kan u hierbij adviseren, zodat ook u kunt scoren met relatiegeschenken!

Onderwerpen
Deel dit bericht op uw favoriete social media!
Laat hier uw bericht achter...