Tel. (0548) 544 815
  • (0548) 544 815

Bedrijfskleding in 2019: welke trends kunt u dit jaar (nog) verwachten?

Ook al is het jaar 2019 al bijna vijf maanden op weg, in deze blog gaan wij graag alsnog in op de twee belangrijkste trends voor bedrijfskleding voor dit jaar.

Trend 1: mixen en matchen

Net als gewone kleding is ook bedrijfskleding onderhevig aan trends. Waar vroeger per beroepsgroep een ‘vaste’ kleur werd gehanteerd - de schilder in het wit, de timmerman in kaki, de monteur in blauw - zien we de laatste jaren steeds vaker dat de huisstijl van een organisatie ook de kleurstelling van de kleding bepaalt. Een geweldige ontwikkeling, als u het ons vraagt! En ook fabrikanten van bedrijfskleding spelen hier al enige tijd op in, namelijk door hun werkkleding in veel verschillende kleurstellingen aan te bieden.

Uniforme en herkenbare uitstraling voor bedrijfskleding

Dat betekent overigens niet dat het een bont geheel wordt, want deze meerkleuren-artikelen zijn vaak prima te combineren met effen basisartikelen in bijvoorbeeld, zwart, grijs of marine. Wat het wél betekent, is dat steeds vaker de keuze valt op mix and match: vrijwel alle kledingstukken kunnen met elkaar gemixt worden. Voor onze fabrikanten betekent dit dat zij de kleuren van hun diverse collecties nauw op elkaar laten aansluiten. Lees: geen vijf verschillende tinten blauw meer, maar één tint blauw die in meerdere collecties terugkomt. Dit is een groot voordeel voor organisaties met veel verschillende functiegroepen of verschillende disciplines. Iedereen kan namelijk in dezelfde stijl worden aangekleed. Ideaal, want ook in 2019 blijft een uniforme en dus herkenbare uitstraling belangrijk.

Trend 2: circulaire kleding

Net als ‘mix and match’ is ook circulaire kleding anno 2019 een hot item. Wij zien een groeiende vraag naar een circulair systeem van verstrekken en weer innemen. Profimex staat hierin zeker niet stil. Samen met onze ketenpartners werken wij dit jaar hard aan de ontwikkeling van ons eigen circulaire systeem. Zo willen we onze klanten in de toekomst niet alleen voorzien van nieuwe kleding, maar willen wij de oude, gedragen kleding ook weer innemen, zodat de grondstoffen hergebruikt kunnen worden. Op deze manier willen wij ons steentje bijdragen aan de reductie van de CO2-uitstoot en helpen wij de ‘textielberg’ een beetje te verkleinen.

Extra leestip: deze blog over eerlijke fabricage, duurzame bedrijfskleding. Ook daarover nemen wij bij Profimex namelijk een duidelijk standpunt in.

Uw mogelijkheden voor bedrijfskleding op maat

Bent u na het lezen van deze blog nieuwsgierig geworden naar uw mogelijkheden voor bedrijfskleding op maat? Neem dan gerust eens contact met ons op of bezoek onze showroom.

Onderwerpen
Deel dit bericht op uw favoriete social media!
Laat hier uw bericht achter...